Wie is Menno?

Mijn naam is Menno Hooiveld en sinds 2008 woon ik samen met mijn vrouw Laudy en mijn 2 fantastische zoons in Hoofddorp. Ruim 16 jaar was ik als vertegenwoordiger veel op de weg en heb ik zo’n beetje elke verkeersituatie wel meerdere keren meegemaakt. Deze kennis zal ik zoveel mogelijk met jou gaan delen tijdens onze lessen. Ik ben van mening dat ik door deze jaren rijervaring ik jou als geen ander optimaal kan voorbereiden om straks vol vertrouwen het examen in te gaan.

Wat gaan we doen?

Samen gaan we aan de slag om te werken aan de kennis, vaardigheden en het inzicht die jij nodig hebt om je rijbewijs te halen. We bouwen dit rustig op, zodat je dit geleidelijk aan onder de knie krijgt. We gaan uiteindelijk zoveel mogelijk verschillende verkeersituaties opzoeken en oefenen. Hierdoor weet jij straks hoe jij op verschillende momenten moet reageren en zal je uiteindelijk gevaarlijke situaties op tijd gaan herkennen. Zodra jij dit onder de knie hebt, kan jij straks veilig, vlot en zelfstandig met de auto het verkeer in. Op deze 3 onderdelen zal je getoetst gaan worden op het examen. Hoe wij dat gaan doen lees je bij mijn werkwijze.

Mijn werkwijze

Rijschool Met Menno hecht veel waarde aan eerlijkheid, transparantie, service en kwaliteit

Eerlijkheid
“Hoeveel lessen denk je dat ik nodig heb?” is een veel gestelde vraag. Voordat wij samen gaan proberen om jouw rijbewijs te halen, plan ik altijd eerst een proefles in. Tijdens deze proefles geef ik een korte uitleg over de auto en gaan we een uurtje rijden. Ik kan dan zien hoe je met de auto en het verkeer omgaat. Tijdens de rit probeer ik ook iets meer over je te weten te komen. Hierdoor krijg ik een beeld van jou en kan ik een inschatting maken van hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Daarnaast kan jij gelijk kijken of je de auto en mijn manier van lesgeven wel prettig vindt. Na de rit is er nog tijd om eventuele vragen van jou of van je ouders/begeleiders te beantwoorden.

Transparantie
Als 1 van de weinige rijscholen in Hoofddorp maak ik gebruik van de PlanGo-app. Dat is handig voor mij, maar ook voor jou. Ik maak voor jou een lesplan op maat. Via de app houd ik per les jouw vorderingen van dit lesplan bij. Jij kan duidelijk zien hoe jij ervoor staat en wat jouw aandachtspunten zijn. Daarnaast worden hierin de betalingen bijgehouden en kan je zien wanneer je volgende rijles gepland staat.

Service
Rijschool Met Menno vindt het erg belangrijk om een goeie service te bieden. Op deze manier probeer ik mijzelf te onderscheiden van de andere rijscholen. Bij mij staat de leerling altijd voorop. Ik zal je daarom nooit als een nummertje behandelen. Daar waar het kan probeer ik zoveel mogelijk mee te denken bijvoorbeeld bij het inplannen/verplaatsen van lessen of examens, of het ophalen en afzetten op afwijkende locaties. Ook kunnen we eventueel op dagen of tijden rijden waar andere dat wellicht niet doen.

Kwaliteit
In Hoofddorp is er veel keuze in rijscholen. Daarom is voor mij belangrijk om kwaliteit te bieden en zo onderscheidend te zijn. De lessen bij Rijschool Met Menno zullen altijd door mij gegeven worden, plotseling een andere instructeur of andere auto komt bij Rijschool Met Menno niet voor.
De lessen die je krijgt zijn 1 op 1, dit houdt in dat je niet eerst iemand ergens af hoeft te zetten. Jouw lestijd wordt daarmee dus optimaal benut. Met behulp van de PlanGo app krijg je na iedere les een lesvoorbereiding voor de volgende les. Jij weet dus van tevoren wat we gaan behandelen. Dit zal jouw leerproces versnellen en de kwaliteit en efficiëntie van de les verhogen.
Tot slot wil ik ervoor zorgen dat jij de lessen zo leuk en prettig mogelijk ervaart en dat je weet dat er ruimte is om fouten te maken, want van fouten kan je leren.

Lijkt het je nu leuk om samen Met Menno jouw rijbewijs te halen? Neem dan nu telefonisch (06-13080442) contact met mij op. Of laat je gegevens achter op het contactformulier. Dan neem ik daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.

De Lesauto

De auto’s van tegenwoordig worden steeds verder doorontwikkeld. Zo zijn er hulpmiddelen om het de bestuurder makkelijker te maken en om het verkeer zo een stukje veiliger te maken. Rijschool Met Menno vindt het belangrijk om les te geven in een auto waarbij je leert om gebruik te maken van deze hulpmiddelen, zodat jij straks goed voorbereid de weg op kan.
Je krijgt les in een BMW 116d uit november 2020. Deze vijfdeursauto is handgeschakeld en is rook- en dierengeur vrij. De auto is uitgerust met o.a. parkeersensoren, schakelindicatie, cruise control en navigatie. Ook heeft de auto een head-up display waardoor je blik altijd op de weg zal blijven. Deze hulpmiddelen mogen bij het examen gebruikt worden.

Stuur mij een bericht

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.