Heb je een vraag?

Misschien staat het antwoord hieronder al.
Zo niet, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen!

Vanaf welke leeftijd kan je beginnen met het nemen van rijlessen?

Je mag vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen, vanaf 17e kan je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je dan rijden onder begeleiding van een coach. Voor meer info zie www.2todrive.nl.

Wat is een tussentijdse toets? (TTT)

Een tussentijdse toets is een proefexamen. Op ongeveer 75% van je opleiding ga je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft je tips ter voorbereiding op het échte examen. Samen kunnen wij daarna gericht aan de slag om jouw slagingskans te verhogen!

Wat zijn de voordelen van een tussentijdse toets? (TTT)

Examenkandidaten die eerst een tussentijdse toets hebben gedaan, hebben meer kans van slagen op het rijexamen. Het slagingspercentage ligt na een tussentijdse toets rond 57%. Bij de kandidaten die zonder tussentijdse toets het eerste rijexamen doen ligt dit een stuk lager, namelijk rond de 43%. Bovendien kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. LET OP: Je moet je theorie examen hier wel voor gehaald hebben.

Waarom duurt een rijles 90 minuten?

Rijden leer je door te doen. Doordat de les 90 minuten duurt kan ik een goeie verdeling maken tussen de uitleg, het oefenen en het evalueren. Op deze manier zal de beschikbare oefentijd effectiever benut worden om een nieuwe rijtaak aan te leren. Bovendien hebben wij (verderop in de opleiding) meer tijd om richting de stad te rijden. Zodat wij ook daar kunnen oefenen. Je moet tenslotte overal kunnen rijden en geen kunstje laten zien.

Wat zijn de voordelen van de PlanGo leerlingen app?

 • Je komende lesafspraak zien.
 • Je krijgt een pushbericht op je telefoon zodat je nooit je rijles vergeet.
 • Je kunt je digitale leskaart inzien, zodat je ziet hoe ver je in de opleiding bent.
 • Je kunt je les voorbereiden met behulp van handige filmpjes.
 • Je kunt er je CBR examens in zien.
 • Je kunt er je facturen en betalingen in bekijken.

Je theorie halen met behulp van de PlanGo app?

Je kunt ervoor kiezen om je theorie via de PlanGo te gaan leren. Met een speciale code krijg je toegang tot:

 • het digitaal theorieboek met de 25 CBR hoofdstukken
 • 25 deeltoetsen na elk hoofdstuk
 • 50 complete theorie-examens zoals bij het CBR
 • Lesfilms voor de gevaren herkenning
 • Instructiefilms voor de praktijk lessen en de complete verkeersborden bijlage

Het is tevens geschikt voor mensen met dyslexie. Alles kan namelijk worden voorgelezen. Ik krijg een terugkoppeling van jouw voortgang. Zo kan ik in grote lijnen zien wat jij hebt gedaan en dit met je bespreken. Het voordeel is dat we de aandachtspunten in een les kunnen toepassen. De speciale code is te koop voor €50,-.

Waar kan ik mijn theorie examen aanvragen?

Het aanvragen van je theorie examen kan je het beste zelf via mijn CBR doen.

Hoe kan ik rijschool Met Menno machtigen?

Voordat Rijschool Met Menno een tussentijdse toets (TTT) of praktijkexamen voor je kan aanvragen, moet je daar eerst toestemming voor geven. Dit doe je door een machtiging via mijn.cbr.nl 

Om Rijschool Met Menno te kunnen machtigen, heeft u een rijschoolnummer nodig.  Bekijk hier hoe de procedure in zijn werk gaat en schrijf je direct in.

Waar kan ik mijn gezondheidsverklaring invullen?

Aan het begin van je rijopleiding dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Die kan je doen via CBR gezondheidsverklaring.

Voor wie is de opfriscursus bestemd?

Merk je dat je niet meer met plezier in de auto stapt. Of dat je de auto helemaal niet meer pakt omdat je je onzeker voelt in het verkeer. Dan is opfrissen Met Menno de oplossing. Tijdens de opfriscursus werken we samen aan je zelfvertrouwen en krijg je de auto weer volledig onder controle. Jij kunt aangeven welke verkeerssituaties je spannend vindt zodat wij die samen kunnen gaan oefenen. Na opfrissen Met Menno ga je weer met plezier en vol vertrouwen de weg op.   

Waar komt Rijschool Met Menno allemaal?

Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwaanshoek, Bennebroek, Cruquius, Vijfhuizen, Heemstede.